Джерело: фейсбук Юлії Мендель

Прессекретарка Зеленського наголосила, що українське суспільство підтримує рішення закрити пропагандистські медіаплатформи. Дії ОПЗЖ вона назвала передбачуваними.

Читайте також Низькі шанси у Порошенка, висока підтримка ОПЗЖ та вигідне мовчання Кличка: що показав рейтинг

"На комусь шапка горить. За закриття проросійської пропаганди, що підриває політику України та наш шлях до ЄС, ОПЗЖ вимагає імпічменту президента", – зазначила Мендель.

Й підкреслила, що рішення РНБО, в основу якого лягли конкретні пропозиції Ради та СБУ, є абсолютно законним. Воно відповідає чинній Конституції та чинному закону "Про санкції".

Ми не очікували, що ОПЗЖ почне опікуватись національними інтересами України та захищатиме її від пропагандистської агресії Росії,
– наголосила прессекретарка президента.

За її словами, заяви ОПЗЖ про імпічмент у Зеленського розцінюють як "риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури".

До теми Зустріч із Зеленським: посли G7 згодні з необхідністю боротися з дезінформацією в Україні

В ОПЗЖ прагнуть розколу суспільства, – Мендель

Мендель зауважила, що депутати цієї політсили прагнуть спровокувати скандал навколо теми, яка об'єднала суспільство. Натомість вони навпаки прагнуть його розколу.

Вона також додала, що не потрібно ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди, особливо – за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур.

Санкції проти Козака: коротко

  • Ввечері 2 лютого РНБО ухвалило рішення щодо впровадження санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Через це його канали заблокували.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції можуть ввести й проти інших каналів, які ведуть антиукраїнську діяльність. Він наголосив, що "таких багато".
  • Олександр Ткаченко повідомив, що Мінкульті звернеться до YouTube з проханням закрити сторінки телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна".