Джерело: фейсбук Мар'яни Безуглої

Як повідомила заступниця голови комітету Мар'яна Безугла, 3 лютого профільний комітет підтримав санкції проти 3 телеканалів. Мовиться про ZIK, NewsOne і "112 Україна".

Важливо Мінкульт попросить YouTube закрити сторінки ZIK, NewsOne і "112 Україна"

"Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки одноголосно висловив підтримку рішенню Ради національної безпеки й оборони України від 2 лютого 2021 року", – написала Безугла.

Що відомо про заборону каналів Медведчука?

РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Термін їх дії складає 5 років. Під санкціями також опинилися телеканали кума Путіна Віктора Медведчука – NewsOne, ZIK та 112. Того ж дня медведчуківські ЗМІ припинили роботу. Керівництво зазначених медіа вже заявило, що буде оскаржувати це рішення у всіх можливих інстанціях.

Зауважимо, що раніше очільник СБУ Іван Баканов назвав запровадження санкцій проти телеканалів Віктора Медведчука послідовним кроком української влади. За його словами, рекомендація щодо запровадження санкцій належить ВР та СБУ.

Баканов зауважив, що Служба безпеки України надала рекомендації РНБО ухвалити відповідне рішення про запровадження санкцій. Причиною для цього стали численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення.

Санкції РНБО проти Тараса Козака
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу