Рішення комітет прийняв майже одноголосно, за виключенням представника від фракції "Голос" Романа Лозинського. Він заявив, що його фракція не буде голосувати і в залі. Про це в телеграмі повідомляє член комітету, народний депутат від фракції "Слуга народу” Олександр Качура.

Дізнайтеся більше Чи включать формулу Штайнмаєра у закон про статус ОРДЛО: відповідь Разумкова

Що повідомив Качура

На засіданні Комітету організації державної влади був схвалений законопроєкт щодо продовження закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей,
– написав він.

Чому Рада хоче продовжити дію закону

Як заначив голова парламентського Комітету з правової політики Андрій Костін, продовження дії закону про особливий статус окупованого Донбасу необхідно для подальшого процесу переговорів у Тристоронній контактній групі.

Що передбачає закон про особливий статус Донбасу

  • Закон спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.
  • Особливий порядок місцевого самоврядування на окупованих територіях діятиме виключно після виведення з України всіх російських військ.
  • Тільки тоді на окупованих територіях можна буде провести вибори.
  • З початку війни на Донбасі закон щороку продовжуть на 1 рік.