Джерело: Укрзалізниця

Чеські потяги планують поставити на 3 маршрути.

До речі Туалет, душ та інші фішечки: в потязі Укрзалізниці можна проїхатися з комфортом – фото

Куди курсуватимуть електропоїзди

Укрзалізниця розглядає такі напрями для курсування електропоїздів Skoda:

  • відновлення поїзда №720/719 Київ – Харків – Київ;
  • відновлення поїзда №748/747 Київ – Тернопіль – Київ;
  • організація тактового руху за маршрутом Київ – Вінниця – Київ.

Останній напрям цікавий для пасажирів, які прямують з Києва до Львова або у зворотному напрямку, адже нині більшість людей їде до Вінниці саме на львівському Інтерсіті+. Через це в пікові літні та різдвяні періоди цей напрямок перевантажений, а той й взагалі місць не вистачає. Розширення прямого сполучення з Вінницею, яке передбачає 2 рейси на день, вивільнить місця до Львова та Перемишля.

Що відомо про ремонт вагонів

  • Ремонт моторних візків буде виконувати безпосередньо виробник Skoda Transportation Group.
  • Для зменшення витрат уся базова ремонтна підготовка вагонів буде проводитися на власному підприємстві Укрзалізниці – ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод".
  • На заводі базуватиметься проєктна група досвідчених спеціалістів із різних підрозділів Укрзалізниці, які мають досвід ремонтних робіт саме швидкісних поїздів.
  • У поїздах замінять зношені частини, проведуть антикорозійні роботи, змастять рухомі деталі й поміняють несправне чи пошкоджене обладнання салону.

Коли завершать ремонт

Завершення ремонту першого електропоїзда попередньо заплановано вже до кінця 2021 року. Втім терміни залежатимуть від результатів діагностики, яку зроблять у Чехії та в Києві спеціалісти Skoda, а також від строку постачання виробниками колісних пар. Їх мають повністю замінити.

Що відомо про електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant

Він складається із 6 двоповерхових вагонів на 623 місць: 46 – першого класу, 590 – другого. Потяг розрахований на швидкість руху 160 кілометрів за годину.