Міністерка соціальної політики Марина Лазебна сказала, що наразі вони думають над варіантами індексації. Про це вона повідомила в інтерв'ю "Радіо Свобода".

До слова Яка середня пенсія в Україні: що змінилося за 2020 рік

"Але ми точно почнемо її (індексацію – 24 канал) 1 березня. І будемо наполягати на тому, щоб вона відбулася", – заявила Лазебна.

Вона пояснила, що у грудні не було індексацій пенсій, ті декілька гривень, які додали до виплат, це перерахунок у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімум.

"Двічі на рік передбачено, що переглядається прожитковий мінімум. Звичайно, є такий стандарт, як прожитковий мінімум для пенсіонерів, для осіб, які втратили працездатність. От перше підвищення в році 1 липня, а наступне – 1 грудня. Це теж мінімальна пенсія. В законі так написано, що мінімальна пенсія повинна бути не нижче цього прожиткового мінімуму", – пояснила Лазебна.

Індексація пенсій для всіх категорій пенсіонерів

Міністерка заявила, що в уряді вже є законопроєкт, який має відновити індексацію пенсій для всіх без виключення пенсіонерів.

"Якщо ми ухвалимо цей законопроєкт про відновлення індексацій пенсій у 2021 році, у 2022 році почнеться індексація пенсій для всіх пенсіонерів. Це буде правильно, справедливо і це те, чого чекають люди", – додала вона.