За його словами, це завдання буде реалізовано. Окрім Фонду держмайна, до процесу такоє залучили представників НАБУ та правоохоронців.

До теми Всупереч рішенню РНБО: нафтопродуктопровід продовжує роботу на Житомирщині – ЗМІ

Докладніше про заяву Сенниченка

Він не зміг сказати, чи вже призначили якісь засідання, оскільки "не є глибоко обізнаним із матеріалами щодо дат". Водночас голова Фонду держмайна висловив сподівання, що це станеться найближчим часом.

Вважаю, що держава повинна захищати свої державні інтереси. Питання, що стосуються компетенції РНБО, вони дійсно стосуються компетенції РНБО. РНБО ухвалила рішення – всі інші органи державної влади повинні їх виконувати, і Фонд держмайна у своїй частині зокрема,
– наголосив він.

Інші важливі моменти

Щодо того, кого визначать органом управління, Сенниченко підкреслив, що це не його компетенція. Адже таке рішення повинен ухвалювати Кабмін. Однак висловив думку, що це буде Укртрансгаз, "тому що це транзит палива".

Крім того, він вважає, що ситуація не вплине на інвестиційний клімат. З огляду на це очільник Фонду держмайна зауважив, що сам перехід у комерційну власність цього нафтопродуктопроводу відбувався у непрозорий спосіб.

"Це не була і не приватизація, і не довгострокова оренда. Тому, мені здається, ніхто з українських чи міжнародних інвесторів не має це розцінювати як якусь несправедливість", – підсумував Сенниченко.

Перехід у державну власність частини нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок": дивіться відео коментаря Сенниченка

Що відомо про нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрямок"

  • Його збудували у часи СРСР і після проголошення незалежності України у 1991 році він мав перейти у власність держави.
  • Але дочірня компанія російського Транснафтопродукту цього не зробила.
  • У 2017 році Господарський суд Рівненщини ухвалив неправомірне рішення, яким визнав право власності на частину нафтопродуктопроводу за Прикарпатзахідтрансом.
  • Цікаво, що засновником Прикарпатзахідтрансу є швейцарська компанія "Інтернешнл Трейдінг Партнерс АГ". Її кінцевим власником є Анатолій Шефер. Його пов'язують із Медведчуком.
  • Також Прикарпатзахідтрансом володіє білоруський бізнесмен Микола Воробей.
  • Територією України проходить 1 433 кілометри нафтопродуктопроводу.

Актуально Скоро країна дізнається, хто не помічав "трубу" Медведчука, – Данілов

Головне про рішення РНБО щодо нафтопродуктопроводу

  • На засіданні 19 лютого РНБО дала завдання правоохоронним органам завдання з'ясувати, як частина державних нафтопродуктопроводів опинилася в руках 2 власників з іноземною реєстрацією.
  • Мовться про компанію "Прикарпатзахідтранс", яка експлуатує ділянку "Самара – Західний напрямок", привласнену оточенням Віктора Медведчука, та "Грозний – Армавір – Трудова".
  • Згодом Володимир Зеленський увів це рішення в дію.