Волонтер Мирослав Гай розповів, що головними героями плакатів стали співробітників російської дипмісії, які працюють на Головне управління Генштабу Росії та ФСБ.

Актуально Знову заговорили про "нацистів": Росія вважає Кримську платформу нелегітимною

Російські дипломати, а за сумісництвом кадрові співробітники ГУ ГШ ЗС та ФСБ РФ, в знак солідарності з українським народом щодо злочинної анексії Криму наклеїли в місцях свого проживання та роботи (біля посольства Росії в Україні) відповідні наліпки, – зауважив Гай.

Окрім того, волонтер розповів, що такі ж ілюстрації з'явилися, зокрема, біля посольств Франції США, Великої Британії та інших країн.

Гай також наголосив: "окремі дипломати Росії розмістили на своїх службових автомобілях державний символ України – Тризуб".

"Кажуть, дехто з них навіть зробив тату з тризубом на сраці, що б скрити цей факт від російської контррозвідки – раджу перевірити всіх", – підсумував Гай.

Референдум у Криму: головне

  • Псевдо референдум у Криму російські окупанти провели 16 березня 2014 року. За приєднання до Росії проголосували начебто 93% мешканців півострова.
  • Вже 17 березня низка країн заявила про невизнання так званого кримського референдуму.
  • З того часу Україна і світ працюють над деокупацією Криму. Зокрема, створили Кримську платформу.
  • 26 лютого 2021 року державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив: "захоплення Криму Росією – нахабне заперечення сучасного міжнародного порядку. Ми стверджуємо наріжну істину: Крим – це Україна".