Про це повідомив захисник активіста Дмитро Біловчук. Своє рішення суд мотивував тим, що Строкань може вплинути на свідків.

Актуально Ще двом учасникам акції під ОП вручили підозри: у чому їх звинувачують

Що відомо про підозру Строканю

Зауважимо, що Євгену Строканю вручили підозру за четвертою частиною статті 296 про хуліганство. Раніше Євген опублікував у фейсбуці відео, як правоохоронці вручають йому підозру. Сталося це, за його словами, просто посеред вулиці.

Йшов додому після зустрічі з Владом Сородом, відправив його на таксі додому. І от буквально хвилину перед тим, як мене спіймали поліціянти для того, щоб вручити підозру. Це все показує наскільки теперішня влада намагається всіх переловити,
– розповів Строкань у коментарі "Суспільному".

Мали обрати запобіжку і Сергію Філімонову

Додамо, що 24 березня Печерський райсуд Києва мав запобіжний захід Сергію Філімонову. Він був одним з організаторів акції протесту під ОП. Проте рішення суду Філімонов такі не дочекався. Він поїхав з засідання. Адвокат Масі Найем зазначив, що розгляд має бути перенесений через неявку судді.

Протести на підтримку Сергія Стерненка: що відомо

  • У день народження Сергія Стерненка 20 березня на Банковій відбувся протест на підтримку активіста. Мирний протест перетворився на погром. Під час цього мітингувальники облили фарбою та закидали фаєрами будівлю Офісу Президента.
  • На думку радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, деякі мітингувальники хотіли "спровокувати дике насильство" або агресію від поліції.
  • На протестах під Офісом Президента силовики затримали ветерана АТО та засновника видавництва "Дім Химер". Йому вже висунули обвинувачення.
  • Раніше Антон Геращенко анонсував нові підозри за фактом заворушень під Офісом Президента.