Речниця обласної поліції Зоя Вовк розповіла, що двох працівників поліції підозрюють у безпосередній причетності до катування в райвідділку.

До слова Зламали залізний стілець і били пляшкою по голові: копів із Черкащини підозрюють у катуванні

Їм вручили підозри у вчиненні кримінального правопорушення за статтею про катування. Нині вони вже звільнені з посади, а ДБР проводить перевірку й досудове розслідування,
– розповіла речниця поліції Черкащини.

Спогади потерпілого

Сам потерпілий Віталій Вердник розповів, що в районному відділку його били всім, що було під рукою. У такий спосіб намагалися вибити зізнання в злочині.

"Була крадіжка, в якій я участі не брав. Вони хотіли дізнатися, хто там був. Я ж розповів, що не був там і нічого не знаю", – пригадав Віталій Вердник.

За словами потерпілого, йому дісталося пляшкою, стільцями й шлангом від вогнегасника. Аби той не втікав, чоловіка прикували кайданками.

Більше про катування в Городищі:

  • Чоловік 6 лютого зі значними травмами потрапив до лікарні. Він звернувся до поліції та повідомив, що піддався катуванням їхніх "колег".
  • За справу одразу взялися керівництво Нацполіції та Державне бюро розслідувань. Самих підозрюваних спершу відсторонили від посади.
  • Вже 7 лютого їм повідомили про підозри за статтею про катування. Тепер уже колишнім правоохоронцям загрожує до 10 років за ґратами.