Таку думку висловив ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак у програмі "Що це було?". Він зауважив, що пропонувати інші методи закінчення війни на Донбасі Путіну – безрезультатно.

Цікаво У Кремлі розповіли про можливість зустрічі Путіна та Зеленського

"Якщо ти став президентом, то треба розуміти, що цей процес не дає результату. Єдине, що дає результат у розмові з Путіним – капітуляція", – сказав Чумак.

Це єдине, на що вони можуть піти – повна капітуляція України,
– наголосив ексзаступник генпрокурора.

Однак він додав, що капітуляція – це вже неактуально. "В нас є червоні лінії, за які ми не заступаємо, а вони бігають по цих червоних лініях", – зазначив він.

За словами Чумака, Зеленський у жодному разі не повинен сідати за окремий стіл переговорів з Путіним. "Якщо він хоче себе повністю закопати – хай сідає. Однак я думаю, що він не хоче цього", – підсумував він.

Зустріч Зеленського з Путіним: що відомо

  • Про необхідність зустрічі президентів у нормандському форматі заявили ще у листопаді 2020 року у Тристоронній контактній групі. Спікер української делегації Олексій Арестович сказав, що Росія не виконує зобов'язання та блокує обмін полоненими, а тому необхідно зустрітись.
  • Водночас у Кремлі тоді різко відреагували та заперечили можливість зустрічі.
  • 9 березня Зеленський заявив, що готується до особистої зустрічі з кожним лідером "нормандської четвірки". Зазначимо, що туди входить і Путін.
  • Після цього прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що сам президент не виключає можливості зустрічі з Зеленським.