Тепер телеканал просить визнати протиправним рішення Нацради про позапланову перевірку. Суд ще не вирішив, чи відкривати провадження за заявою каналу.

Важливо Громадянський конфлікт: телеканал "НАШ" перевірять через виступ Азарова

Цікаво, що й у попередньому позові телеканал скаржився на роботу Нацради, яка призначила позапланову перевірку. Телеканал "НАШ" подав позов 28 січня 2021 рок і суд почав провадження у цій справі.

26 лютого Національний рада з питань телебачення та радіомовлення призначила ще дві позапланові безвиїзні перевірки телеканалу НАШ. За даними Нацради, під час ефірів там зафіксували ознаки мови ворожнечі.

Що відомо про канал "НАШ"

  • Засновником телеканалу "НАШ" є колишній нардеп Євгеній Мураєв, який відомий своєю прокремлівською позицією.
  • У 2020 році канал вже штрафувала Нацрада. До прикладу, 9 січня 2020 року регулятор оштрафував канал на 105 тисяч 625 гривень. Причина – трансляція інтерв'ю колишнього прем'єра України Миколи Азарова журналісту Дмитру Гордону.
  • У ньому Азаров при повному невтручанні ведучого зробив низку антиукраїнських заяв: державний переворот у 2014 році, прихід до влади бандитів і мародерів, вигідність відділення від України Криму і Донбасу, прирівнювання учасників євромайдан до фашистів.