Джерело: телеграм "Правда Качури"

Представник президентської фракції також додав, що під час відповідного засідання має бути присутній секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також Розділились на 2 великі групи, – Корнієнко про ставлення "слуг народу" до санкцій проти Козака

Качура хоче скликати позачергове засідання "Слуги народу"

Відповідне звернення нардеп адресував до голови фракції Давида Арахамії та його першого заступника Олександра Корнієнка.

"Нещодавно стало відомо про введення в дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року, яке стосується фізичної особи, переліку юридичних осіб і застосує щодо них низку персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", – написав він.

Качура просить терміново скликати та провести позачергове засідання "Слуги народу" з метою повного, ґрунтовного і детального обговорення вищезгаданих подій та побудови спільної позиції депутатської фракції.

На відповідне засідання також прошу запросити секретаря РНБО Данілова О.М.,
– додав він.

Що цьому передувало

  • Рада нацбезпеки та оборони 2 лютого ввела санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Санкцій діятимуть протягом 5 років.
  • Козаку належать такі телеканали, як NewsOne, "112 Україна" та ZIK. Вони наразі припинили мовлення. Також санкції стосуються низки регіональних мовників під брендами його каналів
  • Введення обмежень підтримали Сполучені Штати. У посольстві США в Україні зазначили, що зусилля України спрямовані на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідають законодавству.
  • Натомість у Кремлі заявили, що таке рішення не відповідає міжнародним нормам.

Санкції РНБО
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу