Глава держави впевнений, що тарифи на комунальні послуги повинні бути соціально справедливими, мовиться в релізі Офісу Президента України, опублікованому в телеграмі.

Варто знати Уряд затвердив нову ціну на газ для населення до кінця карантину

Натомість ринок газу, на переконання президента, повинен працювати за стандартами прозорої торгівлі та чесної конкуренції.

Згідно зі схваленим рішенням, ціни на газ для населення знизяться на понад 30%. Ми разом працювали, аби знайти механізми для цього,
– підкреслив Володимир Зеленський.

Очільник держави переконаний, що це рішення вплине не лише на ціни, а й на гравців на ринку газу – спонукатиме їх працювати чесно й прозоро, а турбуватися передовсім про свого клієнта.

Крім того, в Офісі Президента пояснили, що таке рішення є тимчасовим і спровокованим економічною кризою під час пандемії. Та попри це, воно має відіграти важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні.

Ситуація з тарифами на газ: коротко

  • Протягом останніх років в Україні активно вибудовують ринок газу за світовими стандартами. У цьому процесі з 1 січня 2021 року відбулося різке зростання тарифів.
  • Внаслідок цього в низці українських міст відбулися акції протесту, які закликали знизити ціни.
  • Шукаючи вирішення проблеми, Кабінет Міністрів вирішив встановити обмеження на час "коронавірусного" карантину – тариф повинен не перевищувати ціну в 6,99 гривні за кубометр.
  • Втім, Денис Шмигаль запевнив: це рішення є тимчасовим, а обмежувати ринок і надалі уряд не планує.