Джерело: Офіс Президента

Згідно з постановою, Фонд розвитку підприємництва здійснюватиме компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами. Їх надаватимуть позичальникам на придбання житла для зменшення їхньої вартості.

Читайте також Стимулюючи іпотеку, ми стимулюємо розвиток економіки, – голова Укрфінжитло Шкураков

За даними Офісу Президента, компенсацію відсотків Фонд надаватиме позичальникам, які отримали іпотеку у гривнях в уповноваженому банку.

Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно,
– мовиться у повідомленні.

Однак варто зауважити, що в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року. Зменшення вартості іпотечних кредитів працюватиме у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%".

До теми Які галузі найчастіше користуються програмою "Доступні кредити 5-7-9%": дані Мінфіну

Постанову затвердили на вимогу Володимира Зеленського. Глава держави зазначив, що доступна іпотека є кроком України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя українців. Завдяки цьому документу багато молодих сімей зможуть придбати житло за доступною ціною.

У пресслужбі також додали, що постанову доопрацюють у Мінфіні впродовж 2 днів. Після цього її подадуть на підпис прем'єр-міністру Денисові Шмигалю.