Раніше кандидатуру Власенко погодив Кабінет Міністрів. Пріоритетом роботи нового тимчасового очільника компанії стане фінансове оздоровлення "Центренерго".

Важливо Чому масово зупинялися блоки на електростанціях України взимку: назвали головні причини

Крім того, Юрій Власенко має продовжити підготовку до приватизації "Центренерго". Зауважимо, що раніше виконуючим обов'язки гендиректора компанії був Олександр Корчинський.

Завдання Юрія Власенка на посаді

  • Впровадження оновленої стратегії гуртових продажів електроенергії та оптимізація витрат.
  • Оптимізація постачання вугільної продукції зі збільшенням частки постачання з шахт, які увійдуть до вертикально інтегрованого холдингу.
  • Компанія віддаватиме пріоритет закупівлі вугілля тільки вітчизняного видобутку.

У нас є всі можливості, щоб зробити компанію, де мажоритарна частка належить державі, успішним ринковим гравцем енергетичної галузі України. Перед компанією стоїть багато викликів та ми готові усіма силами взятися за їх подолання,
– зазначив Власенко.

Хто такий Юрій Власенко

Це заслужений енергетик України, який має понад 15 років досвіду на керівних посадах підприємств енергетичного сектору та роботи у державних органах, зокрема у 2011 – 2014 роках як член НКРЕКП.

За трудові досягнення, Власенка нагородили орденом "За заслуги" III ступеня, а також званням "Заслужений енергетик України".