У соцмережах та на низці регіональних інформаційних сайтів Миколаєва висвітлено тільки сторону – постраждалих. Вони надали коментарі дівчинки, потерпілого хлопця та документи, які засвідчують ушкодження. Проте ситуація не така проста – учасники святкування були на підпитку.

До теми У Дніпрі сталася ДТП за участю патрульної поліції: є постраждала

Що відомо про інцидент із соцмереж

  • Під час святкування дня народження, одна дівчина забрала телефон своєї подруги, щоб та його не загубила. Остання, зі свого боку, викликала патрульних поліцейських за фактом грабежу.
  • Водночас дівчина сама нібито стверджувала, що телефон – у подруги. Вона зробила це для того, щоб правоохоронці подзвонили до її подруги. Але наголошувала, що жодних претензій до компанії у неї немає.
  • Поліцейські нібито почали вимагати документи на перевірку. Один хлопець запитав про мету, а інший повторив питання друга, зазначають у матеріалі видання "Шиповник".
  • Дівчину, яка вирішила зафільмувати інцидент, працівники поліції вдарили по руці кілька разів. Патрульні реагували агресивно – почали штовханину, а тоді використали газовий балон в обличчя. Компанія сховалась у будинку.
  • За результатами обстеження: усі учасники конфлікту отримали пошкодження. В Миколаївській обласній офтальмологічній лікарні хлопцю поставили діагноз "хімічний опік носоглотки та рогівки I ступеня". Дівчина, яка знімала подію на відео, нібито отримала забій руки.

Відео від учасниці події з її особистого акаунту в інстаграмі (обережно, лайка! 18+)

Як ситуацію описали правоохоронці

У Патрульній поліції Миколаївської області повідомили, що екіпаж виїхав на виклик до приватного будинку в ніч с 13 на 14 березня. Причина виклику – пограбування, а останнє місце, де вона бачила телефон – будинок, в якому відпочивала компанія з 12 осіб. Майже всі – з ознаками алкогольного сп'яніння.

Інформації, про те що чорний телефон Samsung забрала подруга заявниці, не було,
– заявили у Поліції.

Правоохоронці на місці опитали усіх учасників цього святкування, оглянули територію. Коли патрульні почали оформлювати протокол, то попросили документи у присутніх хлопців. Ті відреагували агресивно.

Дівчина почала світити спалахом від телефону в обличчя патрульним. Ймовірно, це був спалах, який вмикається під час запису відео. Він кілька разів попередив, щоб вона припинила світити, а тоді попросив дівчину відійти на визначену відстань та рукою прибрав спалах. Вона випустила телефон із руки.

Читайте також В Одесі охоронці ТЦ змусили чоловіка вмиватися зеленкою: відео

Хто використав сльозогінний газ

Як зазначив речник Патрульної Поліції, на екіпаж видають одну боді-камеру. Відео з неї вже переглянули, там є фрагмент зі спалахом. Але у момент конфлікту правоохоронець з боді-камерою перебував із заявницею всередині будинку.

У пресслужбі поліції заявили, що на відео чутно, як між патрульними та компанією виникла словесна перепалка, а тоді – звук застосування газового балону.

Зі слів самих правоохоронців, вони не застосовували спеціальних засобів в цій ситуації, бо тут для того не було підстав. Патрульні зазначили, що ймовірно хтось із присутніх в цій компанії розпилив сльозогінну речовину (бо в будинку силовики бачили відповідні балони),
– пояснив представник правоохоронців.

Молодики, які розпочали конфлікт, забігли в дім. Натомість правоохоронці із заявницею поїхали до відділку оформлювати документи.

Подальші заяви постраждалих у поліції спростовують. Бо заявниця та компанія продовжили святкування. Лише о 18 вечора надійшла скарга про тілесні ушкодження, зокрема про опік роговиці одного з учасників конфлікту.

У Патрульній поліції значили, що наразі триває внутрішнє розслідування за цією справою.