Щоправда, безпосередньо українська сторона зі штаб-квартирою Інтерполу не комунікує. Про це повідомив глава прокуратури АРК Ігор Поночовний в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

Дивіться також Винзавод "Масандра" в окупованому Криму продали "касиру" Путіна: деталі

Безпосередньо зі штаб-квартирою Інтерполу ми не спілкуємося, такий порядок. Зазначу, що фактично жоден кримський правопорушник через канали Інтерполу не розшукувався,
– наголосив він.

За словами Поночовного, прокуратура оголошувала в розшук одного з командирів "самооборони Криму" – Армена Мартоняна на прізвисько "Самвел". Його підозрюють у кількох тяжких злочинах.

"Самвела" оголошували в розшук через канали Інтерполу, але він був в них недовго, згодом Інтерпол зняв його з розшуку, бо переслідування нібито носило політично вмотивований характер", – пояснив він.

Крім того, прокуратура подавала в Інтерпол матеріали про розшук "кримських самооборонівців", причетних до викрадення Решата Аметова. Їх дії кваліфіковані за загальнокримінальними статтями. Втім, Інтерпол самоусунувся і від їх розшуку.

"Тепер спробуємо третій варіант, посилаючись на інформацію про те, що Інтерпол готовий всебічно сприяти розшуку військових злочинців. Подамо матеріали про розшук підозрюваних за статтею про порушення законів і звичаїв війни", – додав Поночовний.

Чим ще займається Інтерпол?

Це міжнародна організація, основним завданням якої є об'єднання зусиль національних правоохоронних органів країн-учасниць у сфері боротьби зі злочинністю. Штаб-квартира Інтерполу розташована в Ліоні, Франція.

Серед основних завдань Інтерполу можна відзначити координацію міжнародного розшуку, а також боротьбу з: торгівлею людьми, організованими злочинними групами, контрабандою наркотиків, злочинами у сфері економіки й високих технологій, фальшуванням, підробкою цінних паперів та дитячою порнографією. Останнім часом велика увага приділяється громадській безпеці та боротьбі з тероризмом.