Про те, що саме очільник церкви Московського патріархату відспівував Геннадія Кернеса, повідомила журналістка 24 каналу.

До слова У Харкові почався похорон Геннадія Кернеса: відео

До слова, приїхали на похорон багато відомих політиків. Зокрема, був столичний міський голова Віталій Кличко, який одночасно очолює Асоціацію мерів міст, і лідери політсили "Опозиційна платформа – За життя".

Крім того, на похорон зібралися й сотні містян. Усі вони хочуть попрощатися з міським головою, через що в місті утворилися величезні черги. Про соціальну дистанцію, звісно ж, трохи забувають.

Коротко про смерть Геннадія Кернеса:

  • У вересні в харківського мера діагностували коронавірус, а коли політику раптово погіршало, його терміново відправили на лікування в німецьку клініку.
  • Тривалий час достовірної інформації про стан здоров'я Геннадія Кернеса, а 11 грудня стало відомо, що йому стало значно гірше. Через відмову 2 нирок його перевели на повний діаліз. 17 грудня Кернес помер.

Що відомо про Онуфрія?


При народженні його ім'я було – Орест Березовський. Родом священнослужитель з Чернівецької області. Він є постійним членом синоду Російської православної церкви.

Онуфрій у серпні 2014 року, тобто у розпал російсько-української війни, очолив Українську православну церкву Московського патріархату – фактично, Російську православну церкву в Україні.