Україна активно працює над тим, щоб якомога швидше відбулися повноформатні контакти керівництва України та США. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

До речі Голос Америки: Дипломати оцінили відносини України й США у 2020 році

Підтримка США є важливою для України

Заступник міністра наголосив, що США є ключовим партнером України у сфері гарантування безпеки та підтримки територіальної цілісності й незалежності. Вона робить основний вклад у наданні українцям військової допомоги.

Ми надзвичайно пишаємося фактом двопартійної підтримки України з боку США. При цьому ми розраховуємо на те, що з новою адміністрацією нам вдасться посилити рівень наявної підтримки і змістовне наповнення нашого діалогу з питань безпеки, та безумовно, відновлення територіальної цілісності та недоторканості нашої держави,
– сказав Єнін.

Він додав, що сигнали, які вони отримують, свідчать про те, що Україна буде одним із пріоритетів США. І цей факт сприятиме швидшому початку предметних контактів з новою адміністрацією. За словами Єніна, у Києві з нетерпінням чекають приїзду до України нового американського посла і сподіваються на високий кредит довіри у нової американської адміністрації.

Читайте також Кремль ображений: чому Захід ніколи не визнає Росію рівною собі

Що відомо про Маркарову

  • З 2015 року Маркарова працювала у міністерстві фінансів.
  • 8 червня 2018 року її призначили виконувачкою обов’язків глави відомства.
  • 22 листопада того ж року Верховна Рада призначила її міністеркою.
  • 4 березня 2020 року Маркарова пішла у відставку разом з урядом Гончарука.
  • Водночас ексміністерка повідомила, що повертається у бізнес та зареєструвала стартап.
  • Кандидатуру Маркарової на посаду посла України в США запропонував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.