Джерело: "Що це було" на 24 каналі

Це дуже складна справа, адже ОП готовий співпрацювати з журналістами-розслідувачами, але вони поки не зверталися за коментарями. Про це в ефірі програми заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента України, речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

Зверніть увагу Поки ох**вша громадськість не зрозуміє, – Арестович захистив ОПЗЖ і Бойка

Хто поставить крапку

За його словами, виникає запитання, чому розслідувачі вислуховують одну сторону у справі. "Є кримінальна справа, відбуваються відповідні процедури. Тому не можна сказати, що держава не займається цим", – зауважив Арестович.

Крапку у цій історії повинна поставити Генпрокуратура. Це достатньо авторитетний орган у державі,
– він зазначив.

"Криси завжди є"

"Ствердження посадової особи, чи була операція, чи ні – це порушення закону України про охорону державних таємниць", – сказав речник у ТКГ.

Криси завжди є. Потрібно завжди розглядати всі версії. А заганяти це все в інформаційну компанію "криса в ОП" – це медійна складова,
– заявив Арестович.

Він додав: "Безумовно наші спецслужби слідкували за "вагнерівцями". Це просто їхня робота. Можливо, вони робили це з турецькими, американськими чи британськими спецслужбами".

Справа "вагнерівців": що відомо

  • В санаторії під Мінськом 29 липня 2020 року затримали 33 російських громадян. Білоруська влада заявила, що підозрює їх у підготовці заворушень напередодні виборів, а Олександр Лукашенко тоді назвав затримання росіян із ПВК "Вагнера" ​"надзвичайною подією" і заявив про "брудні наміри" Росії.
  • В серпні у соцмережах і деяких ЗМІ, які посилалися на неназвані джерела, з'явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони нібито понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського літака рейсу MH17.
  • Служба безпеки України назвала повідомлення про участь СБУ у спецоперації назвала російським фейком й інформаційним вкидом.