Зранку 21 березня віряни пройшлися від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря.

Зверніть увагу У 2014 році УПЦ МП прикривала окупацію Криму: розслідування

Тисячі харків'ян вийшли на вулиці

Хресну ходу приурочили до першої неділі Великого посту, свята Торжества православ'я. Вона розпочалася об 11:30 після закінчення Божественної літургії.

Як повідомили виданню "Depo.Харків" у місцевій поліції, у ході взяли участь приблизно 3 тисячі людей. Їх супроводжували близько сотні правоохоронців.

Хресна хода у Харкові 21 березня: дивіться відео

На цьому заході, зокрема, у ролі кореспондента засвітився харків'янин Євген Івашко, який раніше набив собі на обличчі тату в пам'ять про покійного мера Геннадія Кернеса.

COVID-19 на Харківщині: що варто знати

  • Станом на 21 березня на Харківщині підтвердили 94 960 випадків коронавірусу. Від ускладнень хвороби померли 1 803 людини. Вдалося одужати 81 001 пацієнту.
  • Харківська область наразі перебуває у трійці лідерів за кількістю інфікування COVID-19. Більший показник зафіксували тільки в Києві та на Одещині.
  • З 18 березня на Харківщині запровадили жорсткий карантин. Через це, зокрема, заборонили заходи у місцях, де мало місця, аби дотримуватися дистанції.
  • Також у регіоні пообіцяли ретельніше стежити за дотриманням карантинних обмежень. Мовиться про масковий режим та дотримання соціальної дистанції.