Однак очільник Держмитниці "отримав по руках". Про це в інтерв'ю програмі "Перехресний допит" на 24 каналі розповів ексміністр фінансів України Ігор Уманський.

До теми Заява не означає звільнення: чому в історії з відставкою Рябікіна не все так просто

Він (Рябікін – 24 канал) написав заяву, каже: "Чекайте, якщо мені не дають зламати цю систему, то я тоді не маю підстав залишатися керівником",
– розповів Уманський.

Водночас він зауважив, що наразі через так званий калейдоскоп кадрових рішень і призначень – на митниці може відбуватись будь-що. Хоча навіть рік тому собі такого не дозволяли, зазначив колишній міністр фінансів.

Також Ігор Уманський запевнив, що Павло Рябікін написав заяву про відставу не через його діяльність. За словами Уманського, він жодного разу не спілкувався з очільником Дежмитниці.

Що відомо про заяву Рябікіна

  • 16 грудня 2020 року у ЗМІ з'явилась інформація, що голова Державної митної служби Павло Рябікін написав заяву про відставку.
  • Згодом він запевнив, що поки нікуди не йде. Втім, журналісти наполягали, що очільник Держмитниці сам підтвердив інформацію про заяву, а ще – пояснив, що "заява й звільнення – не одне й те ж".