Джерело: 24 канал

Вже 6 років поспіль українці збираються на ходу пам'яті. Однак в попередні роки вона відбувалася 22 січня, у 2021 році через локдаун її вирішили перенести.

До теми Протистояння на Грушевського: як усе відбувалося, перші жертви і непокарані злочини

Біля місць, де загинули активісти, люди зупинялись, запалювали лампадки, клали квіти та викрикували "Слава Україні". Окрім українських прапорів на Майдан принесли й білоруські.

хода до Майдану
Люди вшановують пам'ять Михайла Жизневського / Скриншот з відео

хода до Революції гідності
Люди принесли зі собою й білоруські прапори / Скриншот з відео

Справи про Небесну Сотню: що кажуть родичі

В ході взяли участь й родичі Героїв. За їхніми словами, вони розчаровані розслідуванням справ і не вірять в те, що все чесно і справедливо закінчиться.

Щодо нашої справи – то судді є, то когось іншого немає (на засіданні – 24 канал). Ми приїжджаємо і все без сенсу. Я і до президента писала, і в ДБР писала, і в СБУ, і в Офіс генпрокурора, але відповідь збігалась в одному тексті,
– зазначила дружина Героя Небесної сотні Галина Орленко.

"Повільно все дуже відбувається. Зараз я не бачу бажання влади займатися цими справами", – сказав син Героя Небесної сотні Андрій Кульчицький.

Хода з ушанування пам'яті перших загиблих на Майдані: дивіться відео

Що відомо про перших загиблих на Майдані

  • 22 січня 2014 року на Майдані вбили Сергія Нігояна з Дніпропетровщини та білоруса Михайла Жизневського. Першому спецпризначенці поцілили в голову, другому – в живіт.
  • Цього ж дня поранили і львів'янина Романа Сеника, а також киянина Олександра Бадеру, обидва за кілька днів померли у лікарні.
  • Також у лісі під Києвом було виявлено понівечене тіло активіста львів'янина Юрія Вербицького, якого невідомі викрали просто з лікарні.

Хронологія Євромайдану розвиток подій інфографіка
Хронологія подій Євромайдану / Інфографіка 24 каналу