Надзвичайна подія трапилась 13 грудня у селі Богданівці Деражнянського району. Про це інформує пресслужба Нацполіції у Хмельницькій області.

Дивіться також Стріляв у знайомого з травматичного пістолета: на Львівщині затримали зловмисника – фото

39-річний чоловік мав проблеми зі здоров’ям і під час чергового загострення матір викликала до нього бригаду швидкої допомоги. Протестуючи проти госпіталізації, медиків він зустрів з батьківською рушницею у руках. Лікарі одразу зателефонували до поліції та залишили місце події.

Майже 3 години бійці КОРДу та роти поліції особливого призначення вели перемовини з чоловіком.

Той, бігаючи по периметру домогосподарства, здійснив близько 20 хаотичних пострілів у бік правоохоронців. Стріляв він почергово з гладкоствольної та пневматичної рушниць.

поліція
Фото з місця інциденту

Через якийсь час працівникам КОРДу довелося провести штурм, аби затримати правопорушника. Спецоперація завершилась вдало, без застосування зброї та спецзасобів. На щастя, ніхто не постраждав.

За фактом інциденту відкрите кримінальне провадження за статтею про замах на вбивство правоохоронця. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Наразі він затриманий, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. В рамках розслідування буде призначена низка експертиз, зокрема — амбулаторно-психіатрична.