Докладніше про інцидент

Вибух гранати стався на Зубенка, 52. За інформацією "Харьков NOW", хотіли підірвати 2 чоловіків біля гаражів. А ті гранату начебто встигли відкинути в бік. Потерпілих забрала швидка в стані шоку.

До речі Під Кропивницьким біля власного будинку підірвався на розтяжці керівник гранітного кар'єру

На місці працюють 4 екіпажі поліції, швидка допомога та рятувальники. Також є інформація, що у місті оголосили план-перехоплення.

Дивіться фото та відео з місця вибуху гранати в Харкові

Це був замах на активіста Полікашова

Напад стався на громадського активіста руху "Ми – харків'яни" Олексія Полікашова та його брата. Від вибуху вони не постраждали, натомість Олексій зазнав травм голови.

За словами дружини активіста, невідомий ударив Полікашова лопатою по голові та кинув гранату. Але брат устиг її "відфутболити".

Дивіться відео коментаря дружини Полікашова

Також про ті події розповів і брат активіста: вони йшли вдвох додому, як раптом невідомий ззаду підбіг, завдав його удар по голові та кинув гранату. Чоловік устиг гранату відштовхнути ногою, і після цього пролунав вибух.

Коментар брата Полікашова про напад: дивіться відео

За даними телеграм-каналу "Труха", 25 січня активісти мали провести акцію під аптекою, що продає наркотики.

Зверніть увагу У Вінниці стався вибух на території дитячого садочка: постраждали діти

Це не перший напад на Полікашова за останніх пів року

Зокрема, торік у вересні спалили автомобіль Nissan Murano, що належить дружині активіста. У результаті постраждали моторний відсік і водійські двері.

Підпалили авто дружини Полікашова: дивіться відео та фото

У мережі інцидент пов'язували з конфліктом між представниками організацій "Ми – харків'яни" та "Накипіло". Перші оформляли наливайку за торгівлю сурогатним алкоголем, але її приїхали захищати члени "Накипіло". Також у телеграм-каналах повідомляють, що активісти "Ми – харків'яни" під час облави наливайки начебто вкрали 1 тисячу гривень.

Натомість у організації "Ми – харків'яни" усі обвинувачення відкинули та заявили, що це трапилося через їхню громадську діяльність. За словами голови руху Руслана Єременка, в одній із наливайок активісти звинуватили продавця в торгівлі контрафактною продукцією. Про це повідомляло харківське видання Newsroom.

Мережею цих наливайок володіє Надія Блудова, співмешканка В'ячеслава Ряднова з "Накипіло". Раніше ми співпрацювали з ним і разом брали участь в акціях. Але після того, як дізналися про цю діяльність, то, вибачте, послали його. Він зняв відео, де звинувачує нас у розбійному нападі на заклади, які сам і кришує,
– наголосив Єременко.

За його словами, окрім наливайок, активісти також борються з мережею аптек, де торгують препаратами, що містять кодеїн (алкалоїд опіума).

Ще один гучний інцидент На Одещині в будинку прогримів вибух: 2 мешканців у важкому стані – фото

Що ще відомо про Олексія Полікашова

  • У 2016 році "Сайт міста Харків" повідомляв, що чоловік на ім'я Олексій Полікашов був у складі антикорупційного комітету Харкова. І одного разу його знайомий УБОЗівець Вадим Цибульник запропонував попрацювати "під прикриттям" і проводити контрольні "закупівлі" та передачі хабарів. Під час одного з таких випадків Олексій став частиною замовної справи проти депутата селищної Солоницівського ради Сергія Чернова.
  • У серпні 2019 року полковник ЗСУ Олег Громадський писав, що людина з ім'ям Олексій Полікашов обманом заволодіває грошима учасників бойових дій на Донбасі, пропонуючи допомогти їм з придбанням пільгового житла.
  • У квітні 2020 року Полікашов із іншими активістами прибув на один із заводів Харкова, де робітників примушували працювати вночі, бо це дешевше. І коли вони зайшли на територію підприємства, в них почали стріляти. Деталі – тут.