Відповідне рішення ухвалили у середу 24 лютого. Секретар міськради Ігор Терехов повинен направити копію документа до Верховної Ради.

Читайте також Добкін іде в мери Харкова: в мережі пережартували його передвиборчий ролик – 18+

Узяти до відома факт смерті харківського міського голови Кернеса Геннадія Адольфовича 16 грудня 2020 року, у зв'язку з чим вважати достроково припиненими з дня смерті повноваження харківського міського голови,
– йдеться у рішенні.

Позачергові вибори мера Харкова

Профільний комітет 27 січня звернувся до Харківської міськради з проханням надати рішення про дострокове припинення повноважень мера Харкова Геннадія Кернеса у зв'язку з його смертю.

Це дозволить розпочати процедуру призначення позачергових виборів міського голови. Рішення комітету оголосила заступник глави комітету Аліна Загоруйко.

Вона звернула увагу, що до Ради надійшло клопотання Ігоря Терехова про призначення позачергових виборів мера, але самого рішення про припинення повноважень Кернеса не було.

Для дотримання юридичної чистоти та юридичної процедури ми зобов'язані дочекатися рішення Харківської міської ради... і вже лише на підставі клопотання та наявного рішення ми зможемо повноцінно перейти до розгляду цього питання,
– додала Загоруйко.

Що відомо про смерть Кернеса: коротко

  • У вересні 2020 року у Геннадія Кернеса діагностували коронавірус.
  • Мер Харкова помер 17 грудня 2020 року у берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19.
  • Незадовго до смерті Кернеса обрали міським головою Харкова. Тервиборчком визнав політика обраним мером міста. За нього проголосували 60,34% виборців.
  • Це мав бути його третій термін на посту очільника Харкова. Вперше його обрали у 2010 році, а потім переобрали у 2015 році.