Це Кравчук сказав в ефірі одного з українських телеканалів. Він додав, що сама перебудова не могла змінити все кардинально.

Цікаво Ми готові набити морду: Кравчук різко відповів "миротворцям" з Росії

"Перебудова дала тільки єдиний результат, який я дуже ціную – вона відкрила людям, журналістам, історикам, творчому потенціалу країни розуміння того, що треба щось змінювати", – зауважив він.

За словами Кравчука, у час розпаду Радянського Союзу важко було дати однозначну відповідь про те, у який спосіб люди хочуть все змінювати. Однак першими таке бажання показали ЗМІ.

Я пам'ятаю, ми чекали щодня газету "Правда" – такого ніколи не було, щоб газета "Правда" критикувала перших секретарів обкомів партії. Це був поштовх до можливих перетворень. За це Горбачову треба сказати добре слово,
– заявив перший президент.

Він запевнив, що без Горбачова нібито не було б тих перетворень, які відбулися.

"Він набрався мужності, енергії і сили, напевно, розуміючи, чим це може завершитися, але він цей крок зробив", – наголосив Кравчук.

"Не було б, напевно, з'їзду народних депутатів, не було б Єльцина, інших людей, не було б Біловезької пущі, не було б багато такого, що сталося завдяки ось цьому кроку Горбачова, який відкрив країну для можливих перетворень", – підсумував перший президент.