Загалом Шарль Мішель планує відвідати Україну, Грузію та Молдову. Його подорож починається 28 лютого.

Важливо Найбільша група Європарламенту готується вигнати партію Орбана, – ЗМІ

Що Шарль Мішель робитиме в Україні

В Україні президент Євроради планує провести 2 дні. У межах візиту в Україну Шарль Мішель планує відвідати Донбас. Там він зустрінеться з командуванням Об'єднаних сил та спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

3 березня Шарль Мішель проведе в Києві, де заплановано зустріч з представниками антикорупційних інституцій та відвідування центру вакцинації. Завершальною частиною візиту в столицю стануть переговори та спільна пресконференція з Зеленським.

Зауважимо, що раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Під час неї політики обговорили асоціацію України з Євросоюзом.

Підсумки зустрічі

  • Український прем'єр Денис Шмигаль зазначив, що Україна розраховує на активну участь Євросоюзу в установчому саміті "Кримської платформи". Його планують провести у серпні 2021 року в Києві. Також Шмигаль подякував Євросоюзу за постійну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.
  • Урядовець також від імені президента Зеленського запросив президента Європейської Ради в Україну. Мішель погодився на цю пропозицію.
  • Політики говорили про перегляд Угоди про асоціацію України з ЄС, що має відбутися вже у 2021 році. Євросоюз хоче, зокрема, поглибити співпрацю з Україною у цифровій та екологічній сферах. Крім цього, мовиться і про підписання у короткі терміни угоди про спільний авіаційний простір.