Таке сподівання висловив нардеп від "Слуги народу" та віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи Олександр Мережко.

Читайте також Клали квіти до пам'ятника Шевченка: в окупованому Криму затримали 2 українців

У Дамса є широке коло питань, яке він може підняти під час переговорів з росіянами: повернення Україні Криму, звільнення українських заручників і політв'язнів, зокрема й активістів кримськотатарського народу,
– заявив Мережко.

Він додав: "Чи скористається пан Дамс можливістю поставити ці питання перед російськими партнерами? Чекати відповіді недовго".

Які ще питання порушить Дамс

За словами Мережка, у голови ПАРЄ є ще інші теми для обговорень. Вони стосуються Грузії, Молдови, ув'язнення опозиціонера Олексія Навального, отруєння родини Скрипалів, порушення прав людини у Росії та виконання рішень Європейського суду з прав людини.

До теми Головна перешкода переговорів – це позиція Росії: що сказав представник ТКГ у ПАРЄ

Мова йде про візит представника ПАРЄ в столицю держави – міжнародного терориста, представники якої в силу різних обставин перебувають за загальним столом міжнародних переговорів,
– наголосив нардеп.

Він підкреслив, що візит Дамса в Москву цілком відповідає повноваженням голови Парламентської асамблеї.

Разом з тим, за словами Мережка, візит здійснюється на запрошення російської сторони, яка "використовує прагнення чиновників Ради Європи хоч якимось чином прорвати інформаційну блокаду, викликану COVID-19, часто на шкоду і без того зруйнованого авторитету Ради Європи і його Асамблеї".

Мережко зауважив, що українська сторона довела до Дамса сигнали про репутаційні ризики візиту. "Я впевнений, що в європейському істеблішменті ще свіжі спогади про приниження Жозепа Борреля під час недавнього візиту в Росію".