Джерело: "Авто24" на 24 каналі

Американська компанія SSC, яка випустила гіперкар Tuatara, встановила рекорд швидкості. Довелось повторити заїзди через те, що експерти поставили досягнення під сумнів.

Цікаво Tesla доведеться відкликати 160 тисяч автомобілей: масові випадки поломок електротранспорту

Цього разу виробник обрав злітно-посадкову смугу космічного центру імені Джона Кеннеді в Флориді. Для того, щоб цього разу ніхто не сумнівався в цифрах – компанія залучила до фіксації результатів представників фірми Рейслоджік зі своїм обладнанням. Також були присутні спостерігачі міжнародної гоночної асоціації.

SSC Tuatara
SSC Tuatara на злітно-посадковій смузі / Фото сайту SSC Noth America

Вони використовували вимірювальні прилади від Life Racing та Garmin. Під час випробувань у першому заїзді зафіксували цифру 450 кілометрів на годину, а під час наступного – 460. Середня швидкість, яку і занесли до книги рекордів, становила 455 кілометрів на годину.

Водій-рекордсмен

За кермом боліда був не професійний пілот, а офіційний власник машини – заможний лікар Ларрі Кеплін. У його гаражі є не тільки купе Тuatara, але й попередній болід марки – SSC Ultimate Aero. Лікар увійшов в історію, як рекордсмен, що показав найвищу швидкість. Попередній рекорд належав Koenigsegg Agera RS

Гіперкар SSC Tuatara: фото сайту SSC Noth America

Найшвидший заїзд в світі: дивіться відео

Також у випуску:

Компанія Hyundai розробляє місяцехід. Його колеса закріпли на великих рухомих важелях-ногах, які дозволяють крокувати через перешкоди. Корейський виробник за допомогою свого каліфорнійського дочірнього підприємства New Horizons Studio вже показав прототип під назвою TIGER Х-1. Його називають "інтелектуальним роботом-трансформером для наземних операцій".

Дивіться випуск "Авто24" на 24 каналі: відео