У Раді 30 березня говорили про події під ОП. На трибуну з виступом вийшла народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Читайте також Розмальовані стіни і вибиті вікна: Рада засудила події під час протесту за Стерненка

Деталі виступу Геращенко

3 години Рада витрачає на цей спектакль і ми бачимо деградацію правоохоронних та силових структур країни, яка займається не тим, чим треба,
– розпочала вона.

Далі Геращенко зазначила, що вона та деякі нардепи, які раніше працювали у політичній журналістиці, пам'ятають, як "за часів Віктора Януковича Україну перетворювали на поліцейську державу".

Після цього спалахнула суперечка між представниками "Слуги народу" та "ЄС", в епіцентрі якої опинився п'ятий президент Петро Порошенко. Згодом у парламентській залі вимкнули мікрофони.

Нардеп заявила, що один з її колег – п'яний

Коли Геращенко продовжила свій виступ, то додала: "раніше думали, що у Раду зайшли нові обличчя, однак насправді це – люди без принципів і правил".

Ті, хто називає державним символом двері (пошкоджені двері ОП – 24 канал), але принижує президента (Петра Порошенка – 24 канал). А у 1 ряді сидить нетвереза людина,
– наголосила нардепка.

Вона уточнила, що прізвище парламентаря "починається на літеру Ш". У зв'язку з цим Геращенко попросила провести нардепу алкотест.

Згодом фотограф Ян Доброносов у фейсбуці зазначив, що мова йде про депутата від "Слуги народу" Сергія Швеця. На що Геращенко у коментарях додала: "Я не просто стверджую, а звернулася до поліції, аби в нього взяли алкопробу".

Сергій Швець
Нардеп Сергій Швець / Фото з його фейсбуку

Сам Швець розповів журналістам, що не вживав алкоголь і всі звинувачення безпідставні. "З дуру одна з депутаток про це гавкнула", – сказав Швець.

Виступ Геращенко: дивіться відео

Протест за Стерненка на Банковій: основне