Гео Лерос розповів, що зміг затримати "одного з чекістів". Політик викликав поліцію, а в соцмережах попросив, аби ситуацію прокоментував Володимир Зеленський.

До слова Підпал автомобілів Лероса та Богдана: у справах досі триває слідство

Як доказ стеження СБУ, депутат опублікував посвідчення співробітника СБУ на ім'я підполковника Євгенія Золотова. Щоправда, навіть на фото помітно, що термін його дії закінчився, ще у 2014 році.

за Гео Леросом стежить СБУ
Посвідчення чоловіка, який стежив за депутатом / Фото Гео Лероса

Також у чоловіка було й посвідчення водія, видане неіснуючим ні зараз, ні колись "Ялтійським ВРЕР при УДАІ УГ МВС України в АР Крим". Імовірно, за задумом, це мало бути Ялтинський МРЕВ.

Гео Лерос заявив про стеження
Посвідчення водія Євгенія Золотова / Фото Гео Лероса

докази стеження за Гео Леросом
Докази стеження за народним депутатом / Фото Гео Лероса

Що кажуть у Службі безпеки

  • Служба безпеки України в коментарі "Українській правді" заперечила факт стеження за народним обранцем. Там запевнили, що не мають жодного відношення до людей, які буцімто стежать за Гео Леросом.
  • Крім того, в СБУ розповіли, що Євгенія Золотова звільнили зі своїх лав ще у 2014 році – тоді ж, коли й закінчився термін його службового посвідчення.
  • У Національній поліції також прокоментували ситуацію. Правоохоронці зазначили, що Золотов так і не зміг пояснити, для чого стежив за Гео Леросом.