Що заявили у ФСБ

У ФСБ відреагували на оприлюднення запису розмови російського опозиціонера та співробітника відомства, який підтвердив свою причетність до отруєння. Про це повідомляють російські ЗМІ, пише 24 канал.

Читайте також Навальний про своє отруєння: Путін усе визнав

Використання способу підміни номера абонента – відомий прийом іноземних спецслужб, раніше не раз апробований в антиросійських акціях, що дозволяє виключити можливість установки реальних учасників розмови,
– наголосили у ФСБ.

Крім того, у службі назвали розслідування Навального "спланованою провокацією", яка спрямована нібито на дискредитацію ФСБ та її співробітників. Це, мовляв, було б неможливим без "організаційної та технічної підтримки іноземних спецслужб".

Що відомо про розмову Навального з ймовірним отруйником

  • Навальний за допомогою спеціального додатка подзвонив співробітнику ФСБ Кудрявцеву. Той думав, що йому телефонують з робочого номера.
  • Опозиціонер представився помічником глави ФСБ Максимом Устиновим та попросив пояснити деякі моменти, необхідні для доповіді начальству.
  • Кудрявцев сказав, що опозиціонера від смерті врятувала оперативна посадка в Омську і не введений йому лікарями швидкої допомоги атропін.
  • Він також додав, що отруту нанесли на спідню білизну росіянина.
  • Більше про отруєння Навального – читайте тут.