Колегія суддів 26 березня задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Дізнайтеся більше Скандал в "Укроборонпромі": що відомо про фігурантів схеми

Жукова звільнили від відповідальності

Антикорупційний суд звільнив Жукова від відповідальності через закінчення термінів давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Колишнього працівника Укроборонпрому підозрювали у пропозиції та наданні хабаря у розмірі 950 тисяч гривень. Гроші начебто отримала людина, яка погодилася вплинути на прийняття рішення кимось іншим, уповноваженим на виконання функцій держави.

Що відомо про справу Укроборонпрому

  • У лютому 2019 року журналісти Bihus.Info опублікували масштабне розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України.
  • За оцінкою розслідувачів, сума, яку заробили на схемі розкрадачі, – щонайменше 250 мільйонів гривень.
  • За даними журналістів, до схеми був причетний Ігор Гладковський – син заступника секретаря Ради з нацбезпеки й оборони Олега Гладковського (близький друг п'ятого президента Петра Порошенка).
  • Ігор Гладковський у 2015 році разом із друзями організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. У результаті державні оборонні підприємства переплачували за товар у кілька разів, купуючи його у фірм-прокладок.
  • Керівництво Укроборонпрому знало про шахрайські оборудки.
  • Ще одним учасником схеми, окрім Ігоря Гладковського, був його друг Віталій Жуков. Він працював в Укроборонпромі, однак звільнився у 2014 році, перейшовши в приватний сектор. За даними журналістів, він відповідав за "оформлення документів".

Зверніть увагу Олег Гладковський вимагає від журналістів Bihus.Info понад 2 мільйони гривень компенсації