Українська Конституція прямо забороняє видавати своїх громадян. Відтак ФБР не будуть просити те, що Україна не може виконати. Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Зверніть увагу Заборонили в'їзд: США ввели санкції проти Коломойського та його сім'ї

"ФБР не може зараз просити , адже у відомстві знають всі закони", – підкреслив він.

За його словами, Америка точно буде натякати на такий крок. Зокрема, він пригадав, що Володимир Зеленський запросив Джо Байдена до України на День незалежності.

Думаю, вони можуть сказати: "Добре, ми приїдемо. Але назад літак Байдена має взяти з собою ще й Коломойського, аби вивезти його в США",
– відзначив Сергій Фурса.

І додав, що Федеральне бюро розслідувань не будуть просити про екстрадицію, але натякатимуть, щоб українська влада щось вчинила. Наприклад, позбавила Коломойського громадянства.

Коломойський точно втратив все, що є в США, – Фурса

Інвестиційний банкір зауважив, активи Коломойського точно будуть конфісковані. Відтак олігарх стовідсотково втратив все, що є в Сполучених Штатах.

Однак він сумнівається, що Україна отримає всі ці гроші.

Ми можемо зараз згадати неповороткість Офісу генпрокурора, українських силових органів у справі "Приватбанку",
– зазначив він.

І пригадав, що гроші Павла Лазаренка (експрем'єр-міністр України – 24 канал) так і залишилися у США, їх не повернули в Україну.

Сергій Фурса прокоментував введення санкції проти Коломойського: відео

США ввели санкції проти Коломойського: що відомо

  • 5 березня Державний департамент США повідомив про введення санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.
  • Також обмеження застували проти його дружини Ірини, дочки Анжеліки та сина Цві. Відтепер їм не можна в'їжджати до Сполучених Штатів.
  • У Держдепі зазначили, що підставою для санкцій стала діяльність Коломойського на посаді голови Дніпропетровської області в 2014 – 2015 роках. Мовиться про причетність олігарха до значної корупції.

США ввели санкції проти Ігоря Коломойського / Інфографіка 24 каналу
Санкції проти Коломойського: головне / Інфографіка 24 каналу