Джерело: 24 канал

Військовий експерт Ігор Романенко запевнив, що є одна проблема в обміні полоненими. Вона полягає в тому, що Росія сприймає українців, які в них перебувають, як можливість тиснути на Україну.

Цікаво Бойовики атакують українські позиції на Донбасі: чого хоче добитись Росія

"Найголовніше, росіяни до цих людей ставляться, як до розхідного матеріалу. Не дуже вони опікуються. Це важіль тиску і впливу для них. Зовсім інша позиція і ставлення до своїх людей в Україні. Росія цим фактором торгує", – наголосив Романенко.

Це тиск на президента, керівництво держави і той процес, який відбувається щодо Донбасу. Путін не розуміє, для чого йому зараз розв'язувати це питання. Він вважає, що зробити це – означає йти на зустріч Україні, а він цього не хоче,
– запевнив Романенко.

До чого тут США

Експерт зауважив, що вплинути на ситуацію можуть США. Байден вже поставив завдання розвідці вияснити вплив Росії на 3 ситуації:

  • президентські вибори у США у 2020 році;
  • факт, що росіяни платили за вбивства кожного американця в Афганістані;
  • питання щодо опозиціонера Олексія Навального.

"Вони якнайшвидше повинні підготувати матеріали, тоді Байден з радниками обговорить можливість санкцій проти Росії", – підсумував експерт.

Експерт сказав, чому обмін полоненими зривають: дивіться відео

Обмін полоненими: останні новини

  • Питання обміну полоненими окупанти блокували довгий час.
  • У січні 2021 року заявили, що літніх людей, жінок та хворих передадуть нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, а не уповноваженим державним органам.
  • 20 – 21 січня мали передати Україні "помилуваних" українських громадян, однак згодом місце їх перебування стало невідомим.
  • Мовилось про звільнення начебто 9 людей. Однак офіційно Медведчук говорив лише про 4.