Джерело: Офіс Генерального прокурора

Зокрема, ексмер Ірпеня у липні 2017 року погодив та підписав акти щодо капітального ремонту дороги на одній з місцевих вулиць. За даними Офісу Генпрокурора, тоді підрядникові для робіт виділили 2,7 мільйона гривень, однак насправді їх не проводили.

Читайте також Гетманцев емоційно закликав "слуг народу" не замовчувати питання Дубінського

Якщо провину доведуть, то колишньому очільнику міста загрожуватиме термін від 2 до 5 років.

У пресслужбі Офісу Генпрокурора зазначили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали в Ірпінському відділку поліції.

Що відомо про діяльність ексмера Ірпеня

  • Володимир Карплюк у 2018 році подав у відставку на фоні гучних корупційних скандалів.
  • Зокрема, у 2016 році слідчі Генпрокуратури проводили обшук у кабінеті Карплюка, після чого чиновник втік за кордон. За даними правоохоронців, тоді у нього знайшли 67 незадекларованих квартир.
  • У серпні 2017 року Карплюку повідомили про підозру. Причиною було те, що чиновник, не маючи всіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Через це одна людина загинула, а інша отримала тілесні ушкодження.
  • Прокурор Київської області у грудні 2017 року повідомив Карплюку про нові підозри.
  • Генеральна прокуратура у 2019 році підготувала ще одну підозру вже ексочільнику Ірпеня, який на той час був кандидатом у народні депутати.