Під час процедури поділу ДФС (Державної фіскальної служби) на ДПС (Державну податкову службу), митницю і податкову міліцію гроші у нову структуру перерахували швидше, ніж туди перейшли працювати люди. Мовляв, саме тому у ДФС виникали проблеми з виплатою зарплати. Таке пояснення опублікував у фейсбуці сам Денис Гутенко 28 грудня.

Тут початок історії Потішив себе премією у 1000% окладу: ексочільнику ДФС повідомили про підозру

За його словами, того місяця, коли йому виписали 1000% премії, фактично й виплатили зарплату персоналу за декілька місяців – "шляхом підвищення надбавки в одному місяці".

Виплата надбавок на держслужбі, принаймні в центральних органах, може йти в сотнях відсотків до окладу. А у мене до того ж ці сотні застосовувалися до окладу за моєю основною посадою – директора департаменту. Звідси й така цифра,
– підсумував колишній глава ДФС.

Щодо звинувачень, за якими Гутенку загрожує покарання у разі визнання судом провини від 7 до 10 років ув'язнення: Гутенко повинен був узгоджувати розмір премії з Міністерством фінансів, але не зробив цього.

  • Та сам підозрюваний каже, що "так всім виплачується, і раніше виплачувалося, а проблеми тільки у мене".

Мовляв, він запитував у очільниці Мінфіну, щойно прийшов на роботу, чи треба премії узгоджувати. І міністерка (на той час – Оксана Маркарова) начебто відповіла, що не потрібно. На доказ цього Гутенко опублікував лист від Маркарової.

Лист Маркарової
Лист від Маркарової про премії Гутенку / Фото з фейсбука Гутенка