На виконання ухвали суду Віктор Шаповалов був поновлений на посаді, повідомив заступник директора департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді".

Цікаво З "Беркута" в ОМОН: колишні українські силовики тепер розганяють протести в Білорусі

Після цього його звільнили. Оскільки підрозділу, в якому він служив і, відповідно, посади уже не існує. Цей підрозділ розформований,
– розповів Ярослав Тракало.

Як пояснив співробітник МВС, відомство повністю виконало постанову суду – поновило Віктора Шаповалова на службі в "батальйоні міліції". Втім, тепер не існує ні такого підрозділу, ні посади. Тож будь-якої потреби в роботі колишнього беркутівця не було.

Він також розповів, що наразі Міністерство має лише резолютивну частину рішення суду. Коли воно отримає повний текст, вирішуватиме питання щодо оскарження.

Коротко про Віктора Шаповалова:

  • Віктору Шаповалову інкримінують перевищення службових повноважень, що призвели до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в районі Маріїнського парку та Кріпосного провулка в Києві.
  • Сам колишній беркутівець своєї провини у важких злочинах не визнає, але погоджується, що незаконно поводився зі зброєю. За це передбачено значно менше покарання й можна відбутися без тюремного ув'язнення.
  • На початку грудня 2020 року Харківський окружний адміністративний суд зобов'язав Міністерство внутрішніх справ поновити Шаповалова на посаді.