Так, Porsche працює над розробкою синтетичного пального задля того, аби використовувати його в своїх машинах, які випустили раніше. Про це мовиться в програмі "Авто24" на 24 каналі.

Цікаво Rezvani представив надпотужний 6-колісний пікап Hercules: вражаючі фото та відео

Представники німецького автовиробника наголошують, що хочуть створити цілковито відновлювальне пальне. Річ у тім, що 70% випущених раніше Porsche і досі на ходу, тож власники хочуть використовувати їх і в майбутньому.

Як виготовляють синтетичне пальне

Синтетичне пальне виготовляють шляхом розкладання води на водень та кисень і додаватимуть вуглекислий газ та метанол. На основі цього спирту і створять синтетичний бензин.


Як робитимуть синтетичне пальне / Фото Unsplash

Яка ціна

Єдина проблема поки в ціні, адже літр такого пального коштує майже 10 доларів. Та виробник планує зменшити цінник вп'ятеро і випустити бензин на ринок. Щоправда, на думку виробника, це станеться не раніше ніж за десять років. Хоча Porsche вже тестує модель 993 серії і каже, що результати дуже непогані.

Також у випуску:

Японський виробник мотоциклів Kawasaki славиться своїми квадроциклами. Зараз він випустив справжнього монстра для бездоріжжя – модель Terryx KRX 1000.

Дивіться відео програми "Авто24" на 24 каналі: