Джерело: Facebook

В чому харчова цінність бобових?

По-перше, бобові джерело рослинного білка. Сочевиця, нут і квасоля – лідери за його вмістом. У приготованому вигляді ці бобові містять 5-8 г білка на 100 г продукту.

Читайте також Джерело омега-3: як вживати насіння льону, щоб не нашкодити шлунку

По-друге, вони містять складні вуглеводи, зокрема клітковину. Це важливо, так як раціон багатьох людей містить зазвичай в 2 рази менше клітковини від добової норми. А вона покращує виведення токсичних речовин із організму і в комбінації з білком, надає відчуття ситості.

По-третє. Бобові – джерело вітаміни та мінералів. Наприклад, деякі бобові, такі як сочевиця, мають високий вміст фолієвої кислоти, яка приймає участь у процесі кровотворення, та необхідна для нервової системи.

Хоча білок бобових засвоюється на 65-70%, порівняно з білком тваринного походження (м'ясо, яйця), який засвоюється на 90-95%, поєднання бобових з цільнозерновими крупами стане повноцінним джерелом всіх незамінних амінокислот.

Сочевицю, боби і маш можна зварити і подавати як доповнення до будь-якої страви. Їх можна додавати в салат, варити з ними супи і запікати з овочами. Ці продукти за складом можуть служити альтернативою м'ясним продуктам в щоденному меню.

Якщо у вас є проблеми з травленням, вживайте бобові невеликими порціями, правильно приготовані. Головне, найдіть ті які вам підходять, з врахуванням їх переносимості.

Ознайомтесь Проблеми з травленням: найпростіші методи захистити шлунок

Бобові – хороший вибір, вони повинні входити до ваш списку продуктів харчування.