Джерело: 24 канал

Питання виключення Дубінського з фракції обговорювали на засіданні "Слуги народу" 1 лютого.

Важливо Гетманцев емоційно закликав "слуг народу" не замовчувати питання Дубінського

Відомо, що за виключення Олександра Дубінського проголосували 198 "слуг", ще 29 нардепів висловилися проти, а 19 – взагалі не голосували. Офіційне рішення фракції про виключення Дубінського зі "Слуги народу" має оголосити Дмитро Разумков. Це може статися вже 2 лютого.

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук перед засіданням заявила, що ситуація дійшла до критичного рівня.

Я вважаю, що вже ця ситуація дійшла до такого рівня протистояння з президентом, що це вже, ну знаєте, склеїти розбиту чашу неможливо,
– наголосила вона.

Позиція Дубінського

Ще до початку засідання фракції Олександр Дубінський відмовився спілкуватися з журналістами. Він називав сьогоднішнє обговорення "рубіконом", які він зі своєю фракцією або перейде, або не перейде.

Після виключення Олександр Дубінський закликав колег, які його підтримували, залишатися у фракції. Водночас адвокат Дубінського заявив, що голосування відбулося з порушеннями. Сам нардеп назвав голосування "фарсом" та підкреслив, що воно було таємним та без підписів.

Ми побачили справжні обличчя політичних акторів в Офісі Президента і в парламенті. Прекрасно розуміємо, що це маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання політичних дивідендів для розв'язання своїх проблем,
– підкреслив Дубінський.

Дубінський прийшов на засідання фракції / Фото 24 канал (Владислав Соловйов)

Підставами для виключення Дубінського з фракції стали кілька кейсів:

Зауважимо, що за даними ЗМІ, під час засідання "Слуги народу" 25 січня 2021 року Володимир Зеленський попросив Дубінського самостійно припинити членство у фракції.

Дивіться відео 24 каналу:

Що цьому передувало

Перед ухваленням остаточного рішення про виключення Дубінського, у керівництві фракції спробували перевірити настрої колег – оголосили анонімне опитування через мобільний додаток.

Натомість сам депутат оголосив свій паралельний підрахунок голосів, мовляв, аби побачити реальну картину без підтасувань з боку верхівки "слуг народу".

До теми Виключення Дубінського зі "Слуги народу": депутат запустив паралельний підрахунок голосів

За даними 24 каналу, в результаті анонімного голосування близько 180 нардепів вважали, що Дубінський має піти. Інші – симпатизували колезі.

Олександр Дубінський вже заявив, що його виключення потягне за собою розвал монобільшості. Нібито піти за ним з фракції вже зголосилися до 25 колег.

Сюжет 24 каналу: дивіться відео