Відповідне рішення про виключення Дубінського з лав "Слуги народу" ухвалив голова партії Олександр Корнієнко.

Зверніть увагу Дубінський вже не очолює Київську обласну організацію "слуг"

Причина виключення Дубінського

За словами Корнієнка, причиною для виключення стало те, що нардеп порушив статут партії.

14 березня Дубінський опублікував звернення, що скликає конференцію. На ній він обрав членів та голову київського обласного осередку партії. Відповідно до статуту, такі рішення не можна схвалювати без згоди голови партії, голів політради та Нацради громад,
– пояснив політик.

Він додав, що у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики Дубінський працюватиме і далі.

"Він хотів схвалювати свої рішення. Якщо йому зелений колір не доречний, то тепер він над ним не тяготіє. Дубінський може займатися своєю діяльністю", – наголосив голова партії.

Зауважимо, раніше Дубінський на своїй сторінці в інстаграмі написав, що "зелений колір був помилкою".

Як нардепа змогли виключити з партії

Голова партії Олександр Корнієнко зазначив: він може з власної ініціативи або за поданням структурного утворення ухвалити рішення про виключення з політсили. Це дозволяє нова редакція статуту "Слуги народу", яку ухвалили на з'їзді 13 березня.

Читайте також Політичний проєкт чи самопіар: яка ймовірна мета об'єднання "Дубина"

Втім ще 13 березня у голови партії Олександра Корнієнка до нього не було претензій, аби виключати з політсили. "Я проголосував за виключення Олександра з фракції. З партії я не можу його виключити, тому що є низові організації", – коментував журналістам Корнієнко.

Що передувало виключенню Дубінського

  • Позачергова конференція Київського осередку 14 березня вирішила припинити повноваження Дубінського як голови партії "Слуга народу" в області.
  • Сам же Дубінський у своїй соцмережах написав, що насправді переобрався головою партії в області, а інші члени використали "шахрайську схему".
  • Передумовою для виключення Дубінського стало те, що у січні 2021 року він потрапив до санкційного списку США. Держдеп заявив про його втручання у вибори президента Америки.
  • 19 січня Офіс генпрокурора відкрив проти Дубінського 2 кримінальних провадження.
  • Попри усі ці виключення, Дубінського взяли до Національної ради громад 13 березня. Це призначення, оголошене на черговому з'їзді партійців, обурило нардепів від "Слуги народу".