В інтерв'ю у програмі "Перехресний допит" нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук запевнила, що санкції США не є юридичною підставою для виключення із фракції. Нардепи нібито побачили проблему Дубінського в іншому.

Цікаво Удар Зеленського по Медведчуку та реакція Порошенка: відверте інтерв'ю з Євгенією Кравчук

За некомандну роботу (виключили з фракції – 24 канал). Треба визнати, що таку свою позицію Олександр Дубінський і раніше висловлював – була доволі неприємна критика у бік свої колег, команди та уряду,
– запевнила Кравчук.

За її словами, для багатьох нардепів у фракції саме поведінка Дубінського була аргументом, щоб підписатись за виключення. Мовиться про його дії після введення санкцій США. Зокрема, й те, що він відмовився виходити з фракції самостійно.

"Володимир Зеленський пропонував більш коректний варіант, щоб Дубінський сам вийшов із фракції і не треба було б влаштовувати цей цирк", – сказала Кравчук.

Нардепка припустила, що Дубінський вже не повернеться у фракцію. Однак наголосила, що механізм для повернення існує – для цього потрібна його заява і 70% голосів нардепів.

"Перехресний допит" з Євгенією Кравчук: дивіться відео

Скандал довкола Дубінського: що відомо

  • У США 11 січня ввели санкції проти Олександра Дубінського. Його звинуватили у втручанні у вибори президента Америки.
  • У "Слузі народу"почали говорили про виключення Дубінського з фракції на час розслідування.
  • 25 січня Володимир Зеленський попросив Дубінського вийти фракції самостійно, однак той відмовився та заявив, що не вбачає своєї вини.
  • Згодом Офіс генпрокурора відкрив проти нардепа 2 кримінальні провадження.
  • Дубінського все ж виключили з фракції. Це трапилось 1 лютого.

санкції сша
Хто ще потрапив у санкційний список / Інфографіка 24 каналу