Дубінський переконує, що начебто його участі у створенні слідчої комісії Ради щодо "плівок Деркача", а також у пресконференції, де вони були опубліковані, вимагали в офісі Зеленського.

Читайте також Ваша президентська величносте, – Дубінський написав відкритого листа Зеленському

"Так от, спеціально для аферистів і шахраїв із Банкової. Нагадую, я тоді відмовився. І створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції "Слуга народу" Давиду Арахамії", – зазначив Дубінський.

Й запевнив, що не причетний до публікації та тиражування "плівок Деркача". Політик також пообіцяв викрити людей, які з ними пов'язані. Він має намір зробити це вже у четвер, 18 березня.

Скандальний депутат також назвав Арахамію "обісцяним щуром". Він заявив про "сенсаційне викриття" – мовляв, той намагається замести свої сліди причетності до справи Петра Порошенка та Джо Байдена.

Як відреагував Арахамія

У коментарі для УП Арахамія відреагував на звинувачення з боку Дубінського. На його думку, такі висловлювання колишнього однопартійця пов'язані з весняною депресією та важким періодом у житті.

Дубінський поводиться як покинута наречена. Звинувачує всіх у всьому, ображає, риється в спідній білизні, замість того, аби подивитися в дзеркало та усвідомити свої помилки,
– підкреслив "слуга народу".

"Щодо "плівок Деркача" – ніхто не скаже про причини та джерела їхнього походження краще, ніж спецслужби США. Все інше – лише домисли "мамкиних розслідувачів", – підсумував Арахамія.

Що відомо про "плівки Деркача": основне

  • У травні 2020 року нардеп Андрій Деркач оприлюднив плівки, які нібито можуть свідчити про вплив Джо Байдена на п'ятого українського президента Петра Порошенка.
  • Розмови нібито стосувалися справи компанії Burisma, у якій працював Гантер, син Байдена. Слідчі проводять експертизу щодо достовірності цих записів.
  • А восени 2019 року Дубінський разом з Деркачем провели спільну пресконференцію. Там обговорювали ймовірну міжнародну корупцію за участі американців та українців.
  • У 2021 році Штати запровадили санкції проти оточення Деркача. Все через втручання у вибори президента США. Під обмеження потрапив й Олександр Дубінський.