Про це повідомив Центр протидії корупції. Відповідний допис з'явився на фейсбук-сторінці організації.

До речі Дубінський звинуватив Шабуніна у санкціях США

За якими статтями порушили справи

  • Ухилення від сплати податків
  • Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом

Якщо вину політика доведуть, йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Водночас у нього можуть конфіскувати майно. Також Дубінського можуть позбавити права займатися політичною діяльністю терміном до 2 років.

Про які справи може мовитися

  • У 2019 році, коли Дубінський став нардепом, він відмовився оприлюднювати свою декларацію. Казав, що зробить це за пів року.
  • Згодом журналісти-розслідувачі проєкту "Наші гроші" з'ясували, що родина нардепа (він, дружина та мати) тоді володіла 24 квартирами та 17 автомобілями. Водночас у матері до 2016 року єдиним офіційним джерелом доходу була пенсія. А значна частина власності в столиці у матері з'явилася у рік виборів – у 2019 році.
  • Сам Дубінський цю інформацію не відкинув, а лише зазначив, що все майно було набуте ще до депутатства.
  • У травні 2020 року політик нарешті опублікував декларацію. У ній він указав лише 1 квартиру в Києві на 149,3 квадрата. За його словами, він припинив володіти або користуватися 3 квартирами та часткою у ще одній. Водночас ЗМІ повідомляли, що нардеп переписує нерухомість на матір.
  • Також у декларації вказано 10 земельних ділянок, але лише деякі з них збігаються за адресою, площею або вартістю. Крім того, під кінець 2019 року позбувся 4 машин. Як писали ЗМІ – теж переписав на маму.

Офіс генпрокурора порушив справу проти Дубінського інфографіка 24 канал
Офіс генпрокурора порушив справу проти Дубінського / Інфографіка 24 каналу

санкції сша
США запровадили санкції проти кількох українських громадян / Інфографіка 24 каналу