Джерело: "Українська правда"

Подібні звернення від захисту Януковича прокурори вже отримували раніше. Про це повідомив Олексій Донський, керівник департаменту з розслідування справ Майдану Офісу генпрокурора.

Детальніше Янукович назвав свою ростовську адресу та запросив туди Офіс генпрокурора і ДБР

Чому допит Януковича у Ростові – неможливий

Донський підкреслив, що такі заяви не мають жодних реальних підстав. Адже Росія не відповідає на запити українських правоохоронців.

Саме тому проведення будь-який слідчих дій на території цієї країни є неможливим. При чому, адвокати президента-втікача про це знають.

Всі наші запити, зокрема у справі про розстріли на Майдані, Росія виконати відмовляється. Там посилаються на те, що справа, мовляв, політична,
– зазначив Донський.

Для чого Янукович робить такі заяви

Керівник департаменту Офісу генпрокурора зауважив, що такі заяви – це намагання створити штучний інформаційний привід навколо президента-втікача. Тобто показати, що Янукович нібито хоче, аби його допитали.

"Цей вкид не має під собою реальної мети. При цьому, ми справді зацікавлені почути підозрюваного. Якби він дійсно хотів дати свідчення, у нього є для цього безліч можливостей", – запевнив він.

У чому підозрюють Януковича

  • Колишньому українському президенту оголосили підозру у державній зраді. Мовиться про підписання "харківських угод" на користь Росії.
  • Януковича підозрюють у тому, що він надав Кремлю допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.
  • Інша справа проти президента-втікача стосується узурпації влади всередині держави. Зокрема, щодо трагічних подій під час Революції Гідності.
  • Януковича визнали винним у низці злочинів, у травні 2020 року суд ухвалив рішення про його заочний арешт.
  • Проте вже 16 листопада Апеляційний суд Києва скасував цей заочний арешт. Позов адвокатів Януковича майже повністю задовольнили.