Так, детективи не можуть наразі представляти справу у суді. Про це заявив детектив НАБУ Михайло Романюк під час засідання комітету Верховної ради з антикорупційної політики, повідомляє 24 канал.

Важливо ВАКС закрив справу "Роттердам+", але провадження триває

Що кажуть в НАБУ про справу

Романюк нагадав, що у справі "Роттердам+" підозрюють 6 людей: 4 службових осіб НКРЕКП та 2 представників приватних компаній групи ДТЕК.

Детектив додав, що предметом розслідування є дії посадовців комісії з розробки регуляторного акту, який встановлював механізм формування державної ціни на електрику, яку виробляють теплові електростанції при спалюванні вугілля. У ціну безпідставно включили витрати на транспортування.

Детектив наголосив, що учасники запровадження формули діяли свідомо. Тому, на думку прокурорів НАБУ, для повернення збитків держава має сформувати позицію та подати цивільний позов. За словами Романюка, для належного судового розгляду справи потрібно змінити прокурора у справі на "компетентного, професійного та неупередженого".

Справа "Роттердам+": останні новини

  • 28 серпня прокурори закрили справу "Роттердам +" нібито через відсутність злочину.
  • У вересні ВАКС визнав закриття справи законним і обґрунтованим.
  • Однак вже 27 жовтня ВАКС передумав і скасував постанову прокуратури про закриття справи.
  • Після цього детективи НАБУ намагались змінити прокурора, але ВАКС підтвердив законність і правомірність дій процесуального керівника, який постановив закрити справу "Роттердам+".
  • Попри те, що ВАКС закрив справу, провадження триває.