Про це розповів ветеран АТО Леонід Остальцев у своєму блозі "VETERANO блог". Він зауважив, що в Україні поки що немає культури поводження зі зброєю, тож поліція повинна буде заново вчитися, як поводитись в ситуації, коли навпроти опиниться хтось із зареєстрованим пістолетом.

Читайте повний текст блогу Наслідки війни на Сході: чому українцям необхідний закон про зброю

Ветеран АТО пояснив, що закон, а разом з ним право на захист свого життя усіма можливими способами – дуже необхідні. Крім того, що на Сході війна, а озброєні громадяни – це краще ніж не озброєні, додав він.

Для України це потенційний додатковий дохід, адже ринок зброї – величезний. Дозвіл на купівлю відповідної зброї – це в майбутньому значні надходження до бюджету, нові тири та й взагалі нова індустрія,
– сказав Остальцев.

Зброя – велика відповідальність

Для загального розуміння, в законі такого поняття як вільне володіння зброєю – немає, додав він. Водночас ветеран АТО наголосив, що зброя є величезною відповідальністю і кожен мати її не може.

Він пояснив, що відповідне право можуть мати лише ті громадяни, які вивчили правила і поведінку поводження зі зброєю, а також:

  • пройшли спеціалізовані тести;
  • не мають медичних протипоказань.

Також все це має відбуватися виключно під пильним наглядом та контролем Міністерства внутрішніх справ, сказав Леонід Остальцев.

Дивіться повне відео "VETERANO блог" на 24 каналі: