Добкін, ймовірно, знову балотуватиметься у мери Харкова

У своєму телеграм-каналі український одіозний політик Михайло Добкін (колишній очільник Харківської облдержадміністрації та колишній нардеп) перепостив повідомлення іншого каналу – "Бородатая Бабушка". Про це розповідає 24 канал.

Зверніть увагу Харківська міськрада попросила у Верховної Ради про нові вибори мера

У повідомленні мовиться: "Всупереч усім спекуляціям, Харківська міськрада в установленому законом порядку подала звернення до ВР щодо призначення нових виборів мера у зв'язку зі смертю Кернеса".

  • А завершується пост таким твердженням: "І так, Добкін іде в мери".

Жодного коментаря безпосередньо від Добкіна у повідомленні немає, тож не можна достеменно стверджувати, чи погодився політик із цим твердженням, чи ні. Однак він його точно не заперечив.

Чому мера Харкова вибиратимуть позачергово

На місцевих виборах 2020 року мером Харкова обрали Геннадія Кернеса. Але він захворів та помер у Німеччині. За українським законодавством, у такому випадку Верховна Рада повинна у 90-денний термін призначити позачергові вибори. Але це ВРУ робить за умови, якщо відповідне клопотання подасть міська рада.

На практиці цю процедуру в Україні не завжди виконували, однак у випадку Харкова затягування не сталося – секретар міськради Ігор Терехов, який тимчасово виконує обов'язки міського голови після смерті Геннадія Кернеса, 1 січня заявив, що подав необхідне клопотання до Верховної Ради.

Тепер рішення щодо проведення позачергових місцевих виборів у Харкові має схвалити Верховна Рада, а потім Центральна виборча комісія мала призначити день голосування та оголосити про початок кампанії. Наразі фахівці називають найбільш імовірним днем проведення позачергових виборів мера Харкова 28 березня 2021 року.

Хто такий Михайло Добкін та чому його називають одіозним?

Михайло Добкін став народним депутатом України у 2002. Був членом 5 фракцій, серед яких СДПУ(о) та "Партія Регіонів".

У 2006 році став мером Харкова, а з 2010 по 2014 працював главою Харківської ОДА. У 2020 також подавав документи на участь у виборах міського голови Харкова, проте згодом зняв свою кандидатуру на користь Геннадія Кернеса.

У 2007 Добкін став зіркою ютубу після появи там передвиборчого відео з ненормативною лексикою. З останніх скандалів: Добкін жорстко образив учасників Революції Гідності та заявив про глибоку повагу до російського президента Путіна.

Радимо прочитати Парасюк відверто пояснив Добкіну в ефірі ахметівського каналу про значення Революції Гідності